Friday, April 1, 2016

TORTILLA DE PATATAS 

(sau faimoasa omletă spaniolă)

(rețeta clasică)


Această rețetă este foarte faimoasă în Spania, de rând cu Paella, este simplă în ingrediente și preparare și poate fi servită și rece. O gustoșenie nu alta, mai ales atunci cînd sunteți în pană de idei de gătit. O puteți face simplă, din ingredientele de bază, sau puteți adăuga cîrnăciori, ciuperci sau chiar și cașcavaluri tari sau brînză de oi.

Ingrediente:
- 5 cartofi medii
- 1 ceapă
- 3 ouă
- ulei
- sare și piper


Se pregătesc cartofii: se curăță, se spală și se lasă în apă rece aproximativ 30 minute. Într-o tigaie se încinge uleiul și se adaugă cartofii tățai felii, uscați în prealabil cu un șervețel de hârtie. După vreo 3 minute adăugați la cartofi ceapa, sarea și piperul și amestecați încet. Lăsați pe foc până cartofii sunt gata. După ce cartofii sau prăjit, îi scoatem într-un bol și îi lăsăm să se răcească.  
Zbatem bine ouăle și le adăugăm la cartofii răciți. Amestecăm cu grijă să nu deteriorăm tare cartofii și turnăm compoziția într-o tigaie neaderentă pre-încălzită cu puțin ulei. 
Coacem la foc mic omleta timp de 5 minute, după care cu ajutorul unei farfurii mari, o întoarcem pe cealaltă parte. O mai lăsăm 3-4 minute și o luăm de pe foc.

La mine această omletă s-a primit din prima încercare, vedeți mai jos:



Poftă mare!

No comments:

Post a Comment