Friday, April 1, 2016

RAȚĂ CU MIROS DE PORTOCALE

Ingrediente:
- carne de rață (puteți folosi rața întreagă sau părți)
- o portocală de mărime medie
- 10 cartofi de mărime medie
- 2 morcovi
- ierburi aromate uscate (de care dispuneți, mie cel mai mult îmi place amestecul de oregano cu busuioc și puțină mentă)
- sare și piper proaspăt măcinat 


Spălați toate ingredientele, tăiați-le după preferințe, amestecați-le bine într-un bol mare și așezați-le în tava de copt, pe care a-ți uns-o cu ulei în prealabil.


Puneți tava la cuptor pentru o oră jumătate sau două. Pentru început acoperiți tava cu folie de metal dacă nu aveți un capac pentru tavă. Cu 30 de minute înainte de a fi gata, scoateți folia pentru a se rumeni frumos ingredientele.

Mie mi-a plăcut la această rețetă aroma de portocală cu carnea de rață, care fiind mai grasă, se completează perfect cu citricile. dacă nu vă place portocala coaptă o puteți scoate sau o omite.


Poftă mare!

No comments:

Post a Comment