Tuesday, April 5, 2016

CHEC DE POST

Dacă vă vine pofta de ceva dulcișor la ceai sau cafea pe perioada postului, poftim o rețetă de chec.


Ingrediente:
- 2 căni de făină
- 1 cană de zahăr
- 1/2 cană de ulei rafinat
- 1 pliculeț zahăr vanilat
- 1 cană de apă
- 1 pliculeț praf de copt
- 3 linguri de nucă de cocos
- 2 linguri de cacao
- dulceață de vișini (cantitatea după preferințe)

***
Punem într-un vas făina, uleiul, apa, zahărul vanilat și praful de copt.


Amestecăm cu un tel până obținem o masă omogenă. Țin să menționez că aluatul se primește pufos și plăcut. Când amestecăm ne străduim cu mișcări circulare ale telului de jos în sus.


Mai departe, împărțim aluatul în două vase.


Adăugăm într-un vas cele 3 linguri de nucă de cocos și omogenizăm, iar în celălalt vas vișinile și cele 2 linguri de cacao. La fel, omogenizăm cu răbdare.


Pregătim tava de copt. O ungem cu ulei și o presărăm cu făină.


Punem aluatul în tavă. Eu am pus întâi aluatul cu cacao apoi deasupra cel cu nucă de cocos, dar imaginația va poate juca cum doriți.


Punem la cuptor pentru aproximativ 40 minute la 180 Grade Celsius. Dacă checul va crăpa puțin, e ok, așa și trebuie. 



După preferințe presărați cu zahăr pudră. Poftă mare!

No comments:

Post a Comment