Monday, April 11, 2016

TARTĂ CU MERE GELIFICATĂ
(rețetă de post)

O tartă foarte gustoasă care arată mereu proaspăt. O să o gătesc și pe perioada verii cu cireșe, vișini sau căpșuni. Plus că aluatul pentru tarte din această rețetă este o descoperire pentru mine. O recomand cu încredere! Rețeta originală o puteți vedea și pe site-ul: www.lalena.ro. Încercați-o și voi. E foarte ușor de preparat!


Ingrediente:
- 320 gr. făină
- 100 ml ulei rafinat 
- 120 ml apă caldă
- 1 pliculeț praf de copt (10 gr.)
- Sare
- 6 mere de mărime medie
- Gelatină Doctor Oetker (eu am folosit simplu, cu miros de portocală, dar se recomandă utilizarea Tort-Gele-ului Dr. Oetker)
- scorțișoară praf (opțional)

Punem într-un bol mare făina, uleiul, sarea, apa caldă și praful de copt. Cu o spatulă amestecăm binișor aluatul, fără grabă. 



Frământam vreo 2-3 minute să se uniformizeze. Se va primi un aluat moale, nelipicios.


Până se odihnește puțin aluatul ne ocupăm de mere. Le spălăm, le decojim și le tăiem felii subțiri. 



Ungem tava cu puțin ulei și întindem aluatul, aranjându-l în tavă.




Adăugăm merele tăiate felii subțiri peste aluat, presărate cu zahăr și puțină scorțișoară (opțional). 
Punem tava la cuptorul pre-încălzit la 200 Grade Celsius, pentru 35-40 minute.


Când tarta este gata, o scoatem din cuptor și o lăsăm să se răcească puțin, iar între timp pregătim jeleul după instrucțiunile de pe plic.


Turnăm jeleu peste tartă având grijă să acoperim doar puțin merele. Nu încărcăm tare tarta cu jeleu.


Lăsăm la temperatura camerei până se răcește complet tarta, apoi o punem la frigider pentru maxim o ora și jumătate.
Cam așa trebuie să arate.



Poftă mare!

No comments:

Post a Comment