Friday, April 1, 2016

CÎTEVA REGULI PENTRU PRĂJIREA CARTOFILOR PAI

Dacă obișnuiți să consumați des cartofii pai, fiindcă într-adevăr puține persoane pot rezista tentației de a nu-i gusta, vă comunic cîteva reguli simple pe care să le luați în considerație la gătirea lor. Cartofii pai nu sunt atât de dăunători organismului, dacă îi gătești acasă, într-un singur ulei și alegi singură ingredientele.

Iată de ce, alegeți să respectați aceste cîteva reguli simple:

1. Alegeți cartofi de calitate, cel mai bine din surse sigure, de la persoane care nu utilizează careva preparate chimice pentru creșterea lor.
2. Pentru cartofii pai, cel mai bine ar fi să alegeți cartofi de mărime mare, sau medie.
3. După ce a-ți curățit, spălat și tăiat cartofii după preferințe, lăsați cartofii în apă rece măcar cel puțin o oră, ca să iasă amidonul din ei.
4. Când puneți cartofii la prăjit aveți grijă să îi uscați cu șervețele de hârtie, pentru a înlătura surplusul de apă.
5. La prăjire utilizați ulei rafinat, pentru a elimina mirosul de ulei ulterior.
6. Ideal ar fi ca temperatura uleiului încins să fie de 150 Grade Celsius, la prăjire. 
7. În cazul menținerii acestei temperaturi, cartofii tăiați pai, sunt gata în 3 minute, Astfel, se formează acea crustă în exterior, iar interiorul rămâne moale și aromat. 
8. După ce a-ți scos cartofii de la prăjit, îi așezați pe șervețele de hârtie pentru a elimina surplusul de ulei.




No comments:

Post a Comment