Friday, April 1, 2016

CIOLAN DE PORC




Recomand această reţetă de ciolan la cuptor cu mare încredere. Are un gust aromat şi este foarte fraged şi gustos. O reţetă numai bună pentru un weekend în familie sau cu prietenii!


Ingrediente:
- un ciolan de porc de 1,5 - 2 kg
- o ceapă mare
- un morcov mare
- 2-3 frunze de dafin
- muştar boabe
- 1 lingură de sare
- muştar boabe

Ingrediente pentru sos:
- 500 ml bere (de calitate bună, aromată)
- 100 ml sos de soia
- sucul de la o lămîie
- 2 linguri de muştar (pastă)
- 1 lingură de miere

Ca garnitură puteţi folosi 4-5 cartofi medii şi 7-8 roşii cherry, sau varză murată călită.

Preparare ciolan
Înainte de a găti ciolanul la cuptor, îl vom fierbe. Pentru aceasta spălăm foarte bine ciolanul şi radem cu cuţitul toate impurităţile. Punem ciolanul într-o cratiţă mare, împreună cu ceapa tăiată în două şi morcovul tăiat în 4-8 bucăţi. Adăugăm foile de dafin, piperul, muştarul boabe şi sarea. Turnăm multă apă cît să acopere bine ciolanul. Gătim sub capac timp de 2-3 ore la foc mic.

După aceasta scoatem ciolanul din apă şi îl punem într-o tavă adîncă de copt. Facem pe carne tăieturi cu cuţitul de aproximativ 1 cm adîncime şi la dorinţă adăugăm cartofii tăiaţi bucăţi.

Pregătim sosul
Amestecăm berea, sucul de la o lămîie, sosul de soia, muştarul şi mierea.
Turnăm sosul format peste ciolan.

Gătim în cuptorul preîncălzit la 180 de Grade Celsius timp de 1 - 1,5 ore avînd grijă să turnăm din cînd în cînd sosul ce se strînge în tavă peste ciolan.
 Cu 20 de minute înainte de a scoate ciolanul din cuptor, agăugăm şi roşiile cherry.

Pofta mare!

No comments:

Post a Comment