SOS TZATZIKI
(reţeta originală)
Salut,
Iată că a trecut Postul Mare, aşa că avem frîu liber să gătim o mulţime de feluri, aşa că eu o să încep cu ceva uşor, SOSUL TZATZIKI, care poate fi servit şi la o masă de sărbătoare dar şi după sărbători, cu un ou fiert sau pe lîngă carne, peşte, legume etc. Astfel, pentru o porţie de sos pentru 2 persoane, aveţi nevoie de:
Ingrediente:
- 125 ml iaurt (simplu, fără adaosuri)
- 1-2 căţei de usturoi pisaţi, în dependenţă de cît de mult iubiţi usturoiul
- 1 castravete de mărime medie ras, decojit
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 lingură suc de lămîie
- o legăturică de mărar
- o legăturică de pătrunjel
- sare şi piper, după gust
Să purcedem, pregătim ingredientele:
Apoi, decojim castravetele şi îl dăm prin răzătoarea mai măşcată, mărunţim pătrunjelul, pisăm usturoiul şi punem toate ingredientele într-un vas.
Omogenizăm bine totul pînă obţinem o pastă cremoasă.
Să aveţi poftă!
p.s. Eu l-am servit cu un ouşor, pe o frunză de spanac :)
No comments:
Post a Comment