Saturday, May 14, 2016

RAŢĂ AROMATĂ


Carnea de raţă în alimentaţia celor care doresc să se alimenteze sănătos mereu stă între Da şi Nu. Mie îmi place carnea de raţă, însă nu în exces şi preparată cu portocale (vezi reţeta Raţă cu miros de portocale pe acest blog), coaptă în oală de ceramică cu legume sau aşa cum am gătit-o astăzi. Pe lîngă acestea, trebuie să ştiţi că carnea de raţă este o sursă bună de proteine de înaltă calitate. 
Pentru această reţetă eu am ales doar pieptul de raţă şi pulpele. 

Ingrediente:
- 2 pulpe de raţă şi pieptul
- 2 ardei kapia
- 2 cepe roşii
- 2 linguri sos de soia Dark
- 2 linguri de ulei rafinat
- 1 lingură oţet balsamic
- 1 lingură muştar
- 100 ml vin alb
- o linguriţă de ghimbir pudră
- cîteva frunze de mentă uscate
- puţin cimbru uscat
- puţin pătrunjel verde
- un praf de sare 
***
Începem cu tăierea pieptului şi pulpelor, le spălăm şi le ungem cu un sos format din 2 linguri de ulei rafinat, sosul de soia, 1 lingură de oţet balsamic, 1 lingură de muştar, sarea, puţină mentă uscată şi puţin cimbru.

Ungem bine carnea cu sosul format, o punem într-o tavă de copt din ceramică sau din sticlă şi o dăm la frigider pentru 2 ore ca să se marineze bine. Sosul de soia Dark va da cărnii o culoare închisă la culoare. Totul este ok :)

După 2 ore pregătim ardeiul dulce Kapia şi ceapa roşie. Le tăiem după preferinţe, presărîndu-le cu puţin ghimbir pudră şi puţină sare.

Punem legumele peste carne, turnăm în tavă cei 100 ml de vin alb, acoperim tava cu folie din metal şi dăm la cuptor.

Coacem 45 de minute cu folia şi 15 minute fără ea, pentru a se rumeni frumos carnea de raţă.
Nu vă speriaţi de culoarea puţin închisă a cărnii, e de la sosul de soia Dark, idee nu aveţi ce aromă are şi cît este de moale şi gustoasă!

p.s. La mine raţa nu a fost tare mare, aşa că şi pieptul e mai mic.
Enjoy!




No comments:

Post a Comment