Thursday, March 31, 2016

PIZZA DE CASĂ

O rețetă ușoară de pizza, care face concurență celei din restaurantele din oraș! 


smile emoticonsmile emoticon


Ingrediente pentru blat:
- 250 gr făină

- 15 gr drojdie uscată (eu am folosit Pakmaya)

- 3 linguri de ulei de floarea soarelui

- o linguriță de zahăr

- sare
- apă (atît cît să încorporați cele 250 gr de făină)

Ingrediente pentru sos:
- 2 rosii mari date prin blender (puteți folosi și pasta de tomate)
- 1 cațel de usturoi
- puțin ulei
- puțină apă
- sare, piper, boia de ardei dulce, frunze de dafin.
Ingrediente pentru umplutură:
- tot ce aveți prin frigider: șuncă, salamuri, ciuperci, legume, cașcavaluri etc.
Mai întîi înmuiați drojdia uscată cu puțină apă caldă și zahărul pentru 15 minute, apoi frămîntați aluatul cu dragoste, încetișor, încorporînd totul.
Lasați aluatul să crească pentru 30 de minute, apoi îl întindeți pe tava de copt, cu grosimea de 1 - 1,5 cm.
Ungem aluatul cu sosul de roșii și adăugăm umplutura.
Se pun într-o cratiță uleiul si usturoiul tăiat mărunt. Se lasă la foc mic pînă usturoiul se înmoaie, dar avem grijă să nu se ardă. Adăugăm roșiile și celelalte ingrediente și lăsăm la foc mic 15 minute. Dacă sosul se întărește prea mult, adăugăm puțină apă.
În reteta din imagine, eu am folosit la umplutură, ceapă, ardei gras, șuncă și cașcaval.
Despre coacere:
- Eu am copt această pizza în Multi-cooker-ul Redmond MRC M90, dar o puteți coace în orice cuptor pe care îl aveți.
De fiecare dată această pizza o puteți face diferită, în dependență de ingredientele de care dispuneți 
 Eu am incercat si varianta de post, doar cu legume, foarte gustoasa!
Pofta mare sa aveti!






No comments:

Post a Comment